Lastensuojelulaitos Punapakka

Ohjaajat 24/7 puh.0401283869

Lastensuojelulaitos Punapakka tarjoaa kodin seitsemälle lapselle, jotka kaipaavat pitkäaikaista sijaishuoltopaikkaa. Punapakka tarjoaa turvallisen ja viihtyisän kodin, jossa lasten on hyvä kasvaa ja kehittyä saaden ammatillista tukea elämänsä polulle. Meille on tärkeää luoda aito kiintymyssuhde lapseen ja sen avulla rakentaa lapsen tulevaisuutta yhdessä hänen läheistensä kanssa.

Kodissamme työskentelee sosionomeja, sairaanhoitaja sekä lähihoitajia terapeuttisella työotteella. Terapeuttisessa työotteessa huomioimme ja tuemme perheen voimavaroja ja kokonaisvaltaista hyvinvointia. Moniammatillinen kasvatustiimimme kohtaa lapset ja heidän perheensä lämmöllä ja yhdessä tekemällä—meillä jokainen lapsi saa olla oma itsensä ja tulla arvostetuksi ja välitetyksi itsenään.

Lapset voivat tulla Punapakkaan hyvin erilaisilla taustoilla. Henkilökunnan vahva kokemus sijaishuollosta ja lasten monipuolisista haasteista luovat hyvän pohjan kohdata erilaisia lapsia yksilöinä. Punapakassa panostamme terapeuttiseen työotteeseen, jossa huomioimme lapsen tarpeen välittäviin aikuissuhteisiin ja pyrimme tarjoamaan aitoja kiintymyssuhteita lapsen elämään. Työntekijöillämme on osaamista neuropsykiatrisista ja psykiatrisista haasteista ja osaamisemme erilaisten traumojen hoitamisessa on vahvaa työkokemuksemme kautta. Uskomme, että vahva perushoiva ja aito välittäminen ovat lähtökohtaisesti terapeuttisia elementtejä, joiden ohella strukturoitu turvallinen arki luo turvallisen kasvuympäristön lapsille.

Lastensuojelulaitos Punapakan ensisijainen tarkoitus on tarjota pitkäaikaista sijaishuoltoa huostaanotetuille lapsille. Henkilökunnan ammattitaito mahdollistaa lapsen kiireellisenkin sijoituksen tai avohuollon tukitoimena sijoittamisen. Haluamme kuitenkin tarjota kodissamme asuville lapsille pysyvyyttä ja jatkuvuutta myös muiden lasten osalta. 

Kotimme arvot

Toimintaamme ohjaavat vahvat arvot, jotka kulkevat mukanamme kaikessa työssämme.

  • Lapsi- ja perhelähtöisyys
  • Välittäminen ja huomioiminen
  • Yhteistyö ja kumppanuus
  • Osaaminen ja yksilöllisyys

Toimintaympäristö

Lastensuojelulaitos Punapakka sijaitsee keskellä Satakuntalaista maalaisidylliä Nakkilassa. Nakkilassa on reilu 5000 asukasta ja sen keskeinen sijainti mahdollistaa monipuoliset kulkuyhteydet ympäri Satakuntaa, Keski- ja Etelä-Suomea. Nakkilan kunta tarjoaa hyvän ympäristön kasvulle ja kehitykselle koulunkäynnin monipuolisuudella sekä lukuisilla harrastusmahdollisuuksilla. 

Punapakan keittiö on kotimme sydän. Keittiössä loihdimme maittavat ruoat, istahdamme vaihtamaan kuulumisia ja vietämme aikaa yhdessä.

Kotimme huoneet ovat tilavat ja valoisat. Jokainen huone on erilainen ja lapset saavatkin itse vaikuttaa miltä oma huone näyttää ja miten se sisustetaan.

Punapakka kotina tarjoaa seitsemälle lapselle 600 neliön tilat, joissa jokaisella lapsella on 13-19 neliöiset tilavat ja avarat omat huoneet. Yleiset tilat ovat viihtyisät ja toimivat, harrastetiloja löytyy yhdessä tekemiseen tai yksin harrastamiseen. Kodinhoitoon on iso kodinhoitohuone ja yhteiskäytössä tilava, viihtyisä sauna ja kylpyamme. Lisäksi Punapakassa on toisessa kerroksessa perhetila, jossa vieraiden on mahdollista rauhassa yöpyä. Tila pitää sisällään yhden huoneen nukkumapaikkoineen sekä varustellun keittiön. Samassa tilassa voidaan pitää myös erilaisia rauhallisia hetkiä lapsen kanssa. 

Hehtaarin suojaisa pihapiiri kätkee sisäänsä hyvin hoidetun hyötypuutarhan lukuisine marjapensaineen sekä omenapuineen, kasvihuoneen sekä vihannesmaat, laajat nurmikentät pihapeleille sekä piharakennukset. Läheisten metsien tarjoamat luontoelämykset ovat lähellämme retkeilytoimintaa varten ja lähdepohjainen uimapaikka sijaitsee pyöräilymatkan päässä. 

Punapakassa lasten kasvatustyöstä vastaa tämä huikea tiimi! Kasvatustyötä tukee Anja-mummi huolehtien ruokahuollosta ja kotimme siisteydestä, konsultoiva perheterapeutti Mari auttaen työssämme lasten ja heidän perheiden kanssa sekä huikeat sijaiset, jotka kulkevat kanssamme arjessa lasten hyvinvoinnista huolehtien.

Yhteystietomme löydät Ota yhteyttä” -osiosta.